Keksintöjen suojaaminen oli diplomi-insinööri Seppo Laineelle elämäntehtävä. Auttaakseen keksijöitä suojaamaan luomuksensa hän aloitti työskentelyn toiminimellä lokakuun 1. päivänä 1979. Jääkärinkadulla sijainnut toimisto oli 47-neliöinen kaksio, ja alkuaikojen laitteistoon kuuluivat vain kirjoituskone ja asiakirjasalkku.

Kokeneena ja arvostettuna asiamiehenä ja johtajana Seppo Laine valitsi palkkaamansa henkilöt siten, että he sopisivat mahdollisimman hyvin IPR-alalle ja työyhteisöön.

Tämän tukena hän käytti seuraavaa aatetta:

”Yhteistyömme tavoitteena olkoon luoda sellainen vapauden ja yksilön kunnioituksen ilmapiiri, jossa meistä jokainen voi pienen, tehokkaan ryhmän jäsenenä itse kehittää itseään, ei ainoastaan ammatti-ihmisenä, vaan myös ihmisenä. Tämän tavoitteen saavuttaminen merkitsee samalla Suomen parhaan patenttitoimiston syntymistä.”

Seppo Laine Oy perustettiin 17.2.1994, ja muutto uusiin tiloihin Helsingin Ruoholahteen tapahtui heinäkuussa 1998. Ei kestänyt kauaa, ennen kuin kollegatoimistot seurasivat perässä.

Seppo Laineen ja Jalo Ant-Wuorisen toimistojen yhdistyessä vuonna 2015 patenttitoimistoilla oli takanaan lähes 40 vuotta yhteistä historiaa. Ensitapaaminen ei ollut pölyistä pönötystä – vuonna 1981 kahden toimiston patenttiasiantuntijat istuivat yhteisessä katsomossa seuraamassa Englannin kuninkaallisia häitä.

Yhtiön virallisena toiminimenä otettiin käyttöön Laine IP Oy 24.1.2020 alkaen.

Vihreät arvot ovat aina olleet osa Laine IP Oy:tä – WWF myönsi yritykselle​ Green Office -sertifioinnin tammikuussa 2009. Yhteisestä ympäristöstä välittäminen on osa yrityksen kaikkea toimintaa, ja palvelua tarjotaan kustannustehokkaasti kestävän kehityksen periaatteella.

Ainoana kotimaisena patenttitoimistona Laine IP Oy hoitaa toimeksiantoja suoraan Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastossa (USPTO) Suomessa työskentelevien US-asiamiesten toimesta.​

Haluamme olla jatkossakin immateriaalioikeuksien suojaamisessa houkuttelevin yhteistyökumppani – oli kyseessä startup-yritys tai kansainvälisillä markkinoilla toimiva yritys. Tarjoamme asiantuntijapalveluitamme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kunnioittaen. ​

Yli 90 vuoden kokemuksella.