IPR-omaisuus hallinnassa

Vankka IPR-salkku vahvistaa yrityksesi markkina-asemaa, parantaa neuvotteluasemaasi ja antaa lisää vapausasteita liiketoimintasi kehittämiseen. Täältä löydät neuvoja IPR-omaisuuden hyödyntämiseen ja tehokkaaseen käyttöön erilaisissa tilanteissa. Jos olet epävarma, voit aina soittaa meille! Tutkitaan yhdessä, miten saamme IPR-ongelmasi parhaiten ratkaistua.

Suunnitelmissa keksinnön kaupallinen hyödyntäminen – miten toimia?

Onko suunnitelmissasi aloittaa uuden tuotteen tai menetelmän kaupallinen hyödyntäminen? Ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen, kannattaa varmistaa, että voit tulla markkinoille loukkaamatta muiden patenttioikeuksia. Mitä aiemmin olet tietoinen muiden toimijoiden mahdollisista patenttioikeuksista, sitä kustannustehokkaammin pystyt tarvittaessa muuttamaan omaa suunnitelmaasi tuotekehityksessä, jolloin säästät aikaa ja vaivaa. Toimintavapauden (FTO, freedom to operate) kannalta merkityksellisiä ovat kilpailijoiden nimissä olevat voimassaolevat oikeudet. Palvelustamme tarkemmin.

Väite- ja valituskäsittelyn edessä autamme sinua

Jos kilpailija tekee väitteen juuri myönnettyä patenttiasi vastaan, me autamme sinua. Samoin tilanteissa, joissa patenttihakemuksesi käsittely tai väitekäsittely virastossa on johtanut sinulle epäedulliseen lopputulokseen, me huolehdimme valituksen laatimisesta. Asiamiehillämme on vankka kokemus patentin puolustamisesta väite- ja valituskäsittelyissä Suomen ja Euroopan patenttivirastoissa sekä markkinaoikeudessa. Monesti näihin prosesseihin kuuluu myös suullinen käsittely, jossa me edustamme patentinhaltijaa eli sinua. Palvelustamme tarkemmin.

Kilpailijaseuranta

Oletko selvillä tärkeimpien kilpailijoidesi viimeaikaisesta patentointiaktiivisuudesta?

Kohdennettu kilpailijaseuranta patenttitietokantojen avulla on tehokas työkalu, kun haluat pysyä ajan tasalla siitä, minkälaista teknologiaa kilpailijasi pyrkii suojaamaan. Voimme yhdessä suunnitella seurannan kohdistumaan tiettyihin yrityksiin tai jopa yksittäisiin patenttihakemuksiin tarpeidesi mukaisesti. Voimme suorittaa seurantahakuja manuaalisesti tietyin määräajoin tai luoda automaattisia seurantaprofiileja jatkuvampaa valvontaa varten. Palvelustamme tarkemmin.

Tavaramerkkivalvonta

Tavaramerkkirekisteröinti itsessään ei valitettavasti estä muita hyödyntämästä sitä. Oikeuksien valvominen ja väärinkäytöksiin puuttuminen on merkin haltijan omalla vastuulla. Tavaramerkkirekisteröinti on työväline, jolla väärinkäytöksiin voidaan puuttua.

Suosittelemme valvontaa kaikille tärkeimmille tavaramerkeille. Tavaramerkkivalvonnan avulla mahdollisiin samankaltaisiin tai muutoin omiin oikeuksiin sekoitettaviin hakemuksiin voidaan puuttua ajoissa.

Valvomme tavaramerkkiäsi yhdessä laatimamme suunnitelman mukaisesti. Valvonnan laajuus voi vaihdella tarpeen mukaan; se voi olla kaikki luokat kattava, worldwide watch tai tietyt luokat tietyissä maissa kattava.

IPR-salkun optimointi ja vuosihuolto

Tiedätkö, mitä IPR-salkussasi on? IP-oikeuksien hankkiminen, niihin investoiminen ja niiden ylläpitäminen maksamalla vuosimaksuja on perusteltua vain, jos oikeuksilla on arvoa liiketoiminnassasi nyt tai lähitulevaisuudessa. Turhaa painolastia ei kannata salkkuun kerätä, mutta päätökset salkun karsimisesta on syytä tehdä huolella – rauennutta patenttia ei lähtökohtaisesti ole mahdollista saattaa uudelleen voimaan. Palvelustamme tarkemmin.

Nimenmuutos ja siirto – ajantasaiset tiedot rekistereissä turvaavat sinun oikeutesi

Omien IPR-oikeuksien hyödyntäminen ja niiden puolustaminen, kuten väitteiden tekeminen, myynti, lisensointi jne., käy helpommin, kun rekisteriin merkityt tiedot ovat ajan tasalla. Tietyissä maissa oikeuksien ajan tasalla pitäminen on pakollista. Kolmansien osapuolien tulee lähtökohtaisesti voida luottaa rekisteritietoihin. Huolehdimme nimenmuutosten ja siirtojen (kauppa, sulautuminen yms.) rekisteröinnit virastoihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lakipalveluistamme tarkemmin.

Yhteistyösopimukset ja sopimusneuvottelut

Autamme sinua IPR:iin liittyvissä yhteistyösopimuksissa sekä sopimusneuvotteluissa. Lakipalveluistamme tarkemmin.