Asiakkaamme Woodio sai EIC-rahoitusta

Kuva: Woodio

Asiakkaamme Woodio on saanut Euroopan innovaationeuvostolta (EIC) 7,5 miljoonan euron kiihdytysrahoituksen. Tämä rahoitus antaa yritykselle mahdollisuuden rakentaa uusi tehdas, panostaa vientiin ja vastata kasvavaan kysyntään. Kiihdytysrahoitusta haki reilut 4000 yritystä, mutta alle 1% sai rahoituksen. Suomalaishakijoista Woodio oli ainut rahoituksen saaja.

Uniikkeja kylpyhuonekalusteita

Kuva: Woodio

Woodio valmistaa puukomposiittimateriaalia, josta se tuottaa kylpyhuonekalusteita. Perinteiseen posliiniin verrattuna Woodion puukomposiitti on huomattavasti ekologisempi. Sen hiilijalanjälki on jopa 99% pienempi kuin posliinin. Koko elinkaarensa aikana Woodion puupohjainen materiaali toimii itse asiassa hiilinieluna. Tämä materiaali on myös maailman ensimmäinen 100% vesitiivis puupohjainen komposiittimateriaali. Ekologisuuden lisäksi Woodion tuotteilla on suuri kaupallinen potentiaali. Tuotteet ovat houkuttelevia ja helposti muokattavia, mutta silti kohtuuhintaisia.

Saammekin olla ylpeitä, että olemme Woodion matkassa mukana kohti suuria kansainvälisiä markkinoita varmistamalla heidän tuotteilleen parhaan mahdollisen IPR-suojan.

EIC Accelerator on Euroopan innovaationeuvoston rahoitus, joka tukee EU:n alueen suuria ja keskikokoisia yrityksiä. Rahoituksen tarkoituksena on auttaa näitä yrityksiä kehittämään ja tuomaan markkinoille uusia tuotteita, palveluita tai liiketoimintamalleja.

Aiheesta lisää Woodion kotisivuilla

Kemia-lehden juttu aiheesta

Kirjoittaja

Jaa artikkeli