Valikko ☰

Mark W. Scott

US-patenttiasiamies, US-lakimies

Osakas

Tiiminvetäjä

US IP -palvelut

Puhelin: +358 50 409 1218

Sähköposti: mark.scott@laineip.fi

Työkielet: englanti, espanja, venäjä

”Lainatakseni John Sculleyta – tulevaisuus kuuluu niille, jotka näkevät mahdollisuudet ennen kuin niistä tulee itsestään selviä.”

Mark muutti Yhdysvalloista Suomeen liittyäkseen patenttitoimisto Laineen riveihin vuonna 2019. Hän toimii esimiehenä US IP -tiimissä ja lisäksi patenttiasiamiehenä kemiantiimissä.

US-patenttiasiamiehenä Mark tarjoaa patentoitavuuden, pätevyyden ja täytäntöönpanokelpoisuuden käsittäviä palveluja. Lisäksi hän tekee analyyseja ja kirjallisia lausuntoja yrityksen asiakkaille, kun niihin liittyy Yhdysvalloissa vaikuttavat patentit.

Ennen patenttitoimisto Laineelle siirtymistään Mark toimi yli 11 vuotta Siemensin organisaatioiden ulkoisena ja sisäisenä asiamiehenä. Hän hallinnoi maailmanlaajuista immateriaalistrategiaa ja toimeenpanoa yhdessä Siemensin liiketoimintayksiköistä. Ennen Siemensiä hän harjoitti ammattiaan Chicagossa ja Denverissä, auttaen asiakkaitaan hankkimaan ja suojaamaan immateriaalioikeuksiaan.

Koulutukseltaan Mark on oikeustieteen tohtori (John Marshall Law School, Illinois, USA). Lisäksi hänellä on tutkinto kemiasta ja rikostekniikasta.

IPR-palvelut

  • Patentti- ja tavaramerkkihakemusten valmistelu ja toimeenpano, maailmanlaajuinen patenttiportfolion strateginen kehitys ja ylläpito, teknologia-aiheisten sopimusten luonnostelu, patentoitavuuden valmistelu, loukkauslausuntojen tekeminen

Erityisosaaminen

  • Toimialat: Kemia, kuluttajatuotteet, ruoka ja juoma, tuotanto, energia, metallurgia, terveydenhoidon laitteet, farmasia, jäteveden käsittely
  • Teknologiat: Uudet kemialliset aineet ja yhdisteet, päällysteaineet, terveydenhoidon laitteet, diagnostiset testit, korkean lämpötilan materiaalit, jäteveden käsittelyprosessit, kaasuturbiinikomponentit ja korjausprosessit, tuotantoprosessit, tietotekniikka